26/09/2006

Lettre à Lou au festival DOCVILLE à LOUVAIN - LEUVEN

Pour ceux qui aimerait voir ou revoir le film en grand écran
C’est ce vendredi 27 à 17h. et ce samedi 28 à 20h.

Renseignements :
DOCVILLE FESTIVAL

Lettre A Lou (Luc Boland / België / 2005 / 52 min / D: Frans, OT: Engels) :
Lou is een opgewekt, ondeugend, zesjarig kereltje. Een echte kleine prins voor zijn ouders en zijn oudere zussen. Maar toch is Lou anders dan de anderen: hij is al sinds zijn geboorte blind. Zijn vader Luc Boland, die filmmaker is van beroep, registreerde met zijn camera de eerste zes levensjaren van zijn zoontje. Als dagboek, ook al weet hij dat Lou de beelden waarschijnlijk nooit zal zien. Hij toont hoe het ganse gezin, iedere dag opnieuw, een strijd voert om Lou de wereld rond hem te leren kennen. Want hoe leg je iets uit aan iemand die niets kan zien? Toch is deze film optimistisch van toon. Hij toont dat Lou een jongetje is dat de wereld met zijn hart bekijkt in de plaats van met zijn ogen._Naast deze film bestaat er ook een website opgedragen aan Lou. Op deze site schrijft de maker, naast brieven aan zijn zoon, ook een blog over zijn en Lou’s gedachten en gevoelens.

Lettre à Lou won le Clef d’Argent en le Prix de Bureau op het 30e Festival Mentale de Lorquin (Frankrijk) en werd tevens geselecteerd voor het internationaal documentaire filmfestival in Flahertiana (Rusland) en Le Festival International des Programmes Audiovisuels in Biarritz (Frankrijk)._Luc Boland schrijft, regisseert en produceert hoofdzakelijk televisieseries maar bracht in 1998 zijn eerste televisiefilm uit, Une Sirene dans la Nuit, die hoog aangeschreven werd door de Franstalige pers

Vertoningen: Vrij 29/9 (17u) en zat 30/9 (20u)

docville-lettrealou3

14:13 Écrit par Luc Boland dans Actualité | Lien permanent | Commentaires (2) |  Facebook |

Commentaires

LA PLUS BELLE DES RECOMPENSES !!! Dans le contexte de notre petit Pays, voilà la preuve que ce ne sont pas les habitants qui veulent scinder la Belgique en deux.. Vraiment BRAVO pour cette belle initiative et j'espère que nos amis néerlandophones apprécieront autant que nous la belle histoire Lou!!!
Là, c'est ma photo préférée, MERCI

Écrit par : ANDREE | 26/09/2006

Mais c'est fort bien! J'ai passé l'info à 4 collègues de la région, ne sait on jamais...
Je vous souhaite beaucoup de succès.

Écrit par : Lili | 27/09/2006

Les commentaires sont fermés.